Detta är ett lavinmeddelande

Här hamnar informationen om vad som har hänt, när det ska åtgärdas och ett fint förlåt från oss. HEJ MARKUS!

Hoppa till huvudinnehåll

Få koll på förbrukningen och bidra till att plana ut kurvan

Efter förra vinterns höga elpriser och effektbrist är läget på elmarknaden betydligt bättre idag. Ändå är det viktigt att hålla koll på sin förbrukning och styra sin användning smart – inte bara för plånboken, utan också för elsystemets skull.

El är en ändlig resurs, och därför är det viktigt att se till att den används för rätt ändamål, vid rätt tillfälle. Vi kan alla bidra till att vi inte skapar ansträngda lägen, sk. effektbrist.

Effektbrist uppstår när det vid en tid, tex en timme, inte produceras (eller importeras) tillräckligt med el för att täcka behovet just då.

-Vi har två toppar, mellan sju till tio på förmiddagen och mellan fyra och sju på kvällen, då vi använder elen som mest. Då är också som regel elpriset högst. Därför är det bra om man kan planera sin användning till andra tider. Då gör man både sig själv och systemet en tjänst, säger Valon Zejnuallahu, kundservicechef på Trelleborgs Energi.

Även om vi idag har ett betydligt bättre läge än förra vintern kan det fortfarande vara viktigt att tänka på att inte belasta systemet utan ”plana ut kurvan”. För att kunna göra det behöver man som första steg få koll på sin användning – vilket för Trelleborgs Energis kunder är möjligt via Mina Sidor.

Du kan höra mer om detta i vår film om energieffektivisering: Varför är energieffektivisering viktigt?Öppnas i nytt fönster

Du kan också läsa nyttiga blogginlägg med många tips på vår hemsida under Aktuellt.

Har du frågor kan du kontakta vår energirådgivare Emelie på 076-883 94 44 eller kundservice på 0410-73 38 00 och kundservice@trelleborgsenergi.se!