Hoppa till huvudinnehåll

Information om anstånd till våra kunder med rörligt avtal

Då elpriset har fortsatt att skena under december, gick vi under julveckan gick vi ut i media för att varna våra kunder om fortsatt höga elräkningar. I samband med det har vi också utökat möjligheterna för våra kunder med rörligt avtal att få anstånd.

Elmarknaden uppvisar inga tecken på att mattas av och eftersom vi är inne i årets kallaste dagar så är det viktigt att vi är medvetna om vilken effekt detta kommer att ha på allas våra elräkningar. Framför allt är det de som har rörligt avtal som kommer att påverkas.

Eftersom vi ser att många kunder kommer att ha svårt att få ekonomin att gå ihop under dessa månader – januari är ju ändå en tuff månad för många – så har vi beslutat att våra kunder med rörlig avtal erbjuds, om de behöver, anstånd med elräkningen. Kunder som så önskar kan kontakta vår kundservice så hjälper de till med att sätta upp en plan.

Kundservice nås på telefon: 0410-73 38 00 eller per e-post: kundservice@trelleborg.se. För tillfället har vi många som kontaktar vår kundservice så vi ber om förståelse för eventuellt längre svarstider.

Vi vill passa på att också skicka med energispartips:

  1. Sänk inomhustemperaturen, en grad minskar energianvändningen med fem procent.
  2. Se över tätningslister runt fönster och dörrar.
  3. Byt till effektiv och bra belysning, som LED-lampor och släck när ljuset inte behövs.
  4. Dra ur alla laddare, till exempel till mobilen, när de inte används.
  5. Ställ in rätt temperatur i kyl och frys, +4 grader Celsius i kylen och -18 grader Celsius i frysen. Då får du både bra matförvaring och låg energianvändning.
  6. Använd vattenkokare när du ska koka upp vatten. Det går snabbt och du sparar energi.
  7. Tvätta i fylld maskin och välj inte högre temperatur än nödvändigt.
  8. Att diska i diskmaskin sparar energi jämfört med att diska för hand.
  9. Använd snålspolande duschmunstycke för att spara på varmvatten. Hur ofta och hur länge du duschar påverkar också energianvändningen.
  10. Ta hjälp av energimärkningen när du ska köpa nytt.

Källa: Energimyndigheten.