Detta är ett lavinmeddelande

Här hamnar informationen om vad som har hänt, när det ska åtgärdas och ett fint förlåt från oss. HEJ MARKUS!

Hoppa till huvudinnehåll

Trelleborgs Energi flyttar tillfälligt ut från Skyttsgatan

Trelleborgs Energis nuvarande lokaler på Skyttsgatan 16 kommer att renoveras med start i mars. Bolagets ambition är att skapa en hållbar arbetsplats, med en modern arbetsmiljö och en byggnad som har god energiprestanda. I planerna ingår även att sätta solceller på taket samtidigt som en förstudie för en möjlig vätgasanläggning pågår. 

Trelleborgs Energi har sedan bolaget bildades suttit i lokaler som uppfördes i två omgångar under 1960- och 1980-talet. Huskroppen från 1960-talet har den för tiden karaktäristiska röda tegelfasaden och den för staden typiska låga profilen. Samtidigt har fastigheten brister vad gäller modern arbetsmiljö och energiprestanda. För att skapa ett hållbart och modernt kontor, togs det förra året beslut om en varsam renovering. Riktlinjerna är att se till att skapa ett energieffektivt hus med förnybar elproduktion, samtidigt som man skapar en hälsosam arbetsmiljö för medarbetarna och bevarar arkitektoniska värden.

Den här renoveringen kommer inte bara ge fastigheten betydligt mindre energiförbrukning, utan ger lokalerna bland annat ett modernare snitt, bättre ventilation och helt enkelt en förbättrad arbetsmiljö, säger Marcus Ek som projektleder renoveringen och jobbar med affärsutveckling på Trelleborgs Energi.

Under renoveringen ska man även se över möjligheterna att koppla vätgaslagring till solcellsproduktionen, då det är ett smart sätt att spara den överskottsproduktion som sker under särskilt sommarmånaderna, och där vätgas kan omvandlas till el för att användas under kalla månader samt som fastighetens reservkraft.

Vi ser fram emot att skapa en mer hållbar arbetsplats och arbetsmiljö för oss alla. Det är viktigt för såväl nuvarande som kommande medarbetare, säger Liridon Kalludra, HR business partner på Trelleborgs Energi.

Renoveringen startar i mars, men innebär att bolaget tillfälligt flyttar ut från lokalerna till Carbinen Coworking. Planen är att flytta tillbaka till Skyttsgatan under hösten. Mer information om exakta datum kommer längre fram.

Från den 19 februari kommer Trelleborgs Energi och Trelleborgs Elnät finnas på Carbinen Coworking på Karbingatan 2, plan 2.

Då som nu är vi nåbara på 0410-73 38 00 eller kundservice@trelleborgsenergi.seÖppnas i nytt fönster.