Detta är ett lavinmeddelande

Här hamnar informationen om vad som har hänt, när det ska åtgärdas och ett fint förlåt från oss. HEJ MARKUS!

Hoppa till huvudinnehåll

Varje kilowattimme räknas

Genom att anamma tankesättet ’många bäckar små’ kan vi tillsammans minska användning av el och därmed sänka vår egen kostnad, men också bidra till att påverka priset på sikt på marknaden. Så det finns allt att vinna i att spara på elen.

Vad kan jag göra för att bidra?

Det bästa sättet att spara energi är att helt enkelt inte använda den alls. Men det är ju inte alltid möjligt. För att skapa smarta energisparvanor behöver vi tänka om, ändra vårt beteende och anpassa våra vanor utifrån våra enskilda behov. Genom att bli medveten om vad du använder energi till och hur mycket, bidrar du till att på kort sikt få elen att räcka till även när det blir kallare och på längre sikt till omställningen till ett hållbart samhälle. Genom att göra detta tillsammans, såväl privatpersoner som den offentliga sektorn och företag, så kan vi minska risken för frånkoppling men också få en dämpande effekt på elpriset.

Det finns en mängd olika saker du kan göra för att påverka din elförbrukning. Nedan har vi listat saker som du kan tänka på, men ha koll på om punkterna är hjälpsamma för dig. Utforska din egen förbrukning för att ta reda på var i ditt hem och hur just du kan spara energi.

Energi- och klimatrådgivning

Kostnadsfri rådgivning till privatpersoner, företag och föreningar. Du kan få hjälp med att gå igenom din energisituation och få tips och förslag till energieffektivisering angående belysning, elektronik, uppvärmning, solceller, isolering, fönster och transporter.